Lia Schrier

06-12362256
DAG EN NACHT BEREIKBAAR

Kinderen

Kinderen en de dood, een bijna onmogelijke combinatie. Want kinderen horen te bruisen van het leven, te spelen en gelukkig te zijn. Zo vaak merk ik dat ouders ze willen behoeden voor verdriet.

En, dat kan niet…Ook kinderen mogen ervaren dat de dood bij het leven hoort. Door het van dichtbij mee te maken, kunnen ze groeien en zich ontwikkelen tot weerbare volwassenen.

Ik zié kinderen en betrek ze bij de uitvaart. Ik neem ze serieus door kindervergaderingen te beleggen waarin ik naar hún wensen luister. Misschien vertellen ze wel een geheimpje, over hun logeerpartijen bij opa en oma waar ze altijd beschuitjes in bed mochten eten en dat ze daarom een beschuitje op de kist van opa willen leggen. Misschien willen ze een eigen advertentie plaatsen.

Ik sta naast ze en zorg ervoor dat ook zij gehoord en gezien worden.

Een kinderuitvaart

En als dan het ondenkbare gebeurt… als een kindje niet het levenslicht mag zien, als het niet opgroeit… hoe ga je dan verder?

Verdriet kan ik niet wegnemen maar ik kan er zijn. Met mijn eigen ervaring en mijn expertise, door mogelijkheden te bieden en u stap voor stap mee te nemen in alles wat zich aandient. Evenals bij de andere uitvaarten, bespreken we met elkaar welke sfeer de dag mag hebben. Hoe krijgt de verwachting van nieuw leven of een (jong) geleefd leven vorm? Ik begeleid u in het daarnaartoe leven, nog een paar dagen nabijheid en dan – hoe onvoorstelbaar ook – het fysieke loslaten.

Ik vertel je over alle mogelijkheden, o.a. over de wateropbaring voor levenloos geboren baby’s, over mandjes, over thuis afscheid nemen of op een bijzondere locatie. Maar ook neem ik je mee in de mogelijke verschillen hoe een papa of mama rouwt en over het respecteren van ieders eigenheid.

Ik werk als vrijwilliger actief mee aan het ‘Bos der omarming’, een herdenkingsbos voor overleden kinderen, een plek om stil te staan bij het leven, om verder te gaan.

Bij overlijden bel 06-12362256.
(Dag en nacht bereikbaar)

Charon uitvaartbegeleiding